El Crematori

Amb el crematori podem complir el desig del difunt o de la família en un espai respectuós i íntim.

El crematori, ubicat en el recinte del Cementiri Nou d’Igualada, és l’espai on es fa la incineració i es dona el darrer comiat a la persona traspassada. Vam inaugurar aquest equipament l’any 2016 amb la finalitat d’oferir un servei que fins aleshores no existia a la comarca de l’Anoia.

És un edifici molt singular, obra de l’arquitecta Carme Pinós, que ja havia dissenyat el Cementiri Nou juntament amb Enric Miralles. Construït amb formigó i ceràmica, les grans obertures permeten gaudir de l’estètica assossegada del mateix cementiri i observar el paisatge llunyà de boscos i turons. A l’hora de pensar com havia de ser un equipament d’aquestes característiques, l’arquitecta Carme Pinós va optar per una estètica molt simple i neta, respectuosa amb els sentiments de les persones en aquells moments del comiat. Com ella mateixa diu: “Tot i que es podria considerar un edifici de caràcter merament tècnic, hem volgut dotar-lo de tota la poètica que l’estat d’ànim d’aquells que acudeixen a aquest espai requereix.”

El Crematori

Carme Pinós

Carme Pinós i Desplat és arquitecta catalana. El Cementiri Nou d’Igualada dissenyat juntament amb Enric Miralles, va suposar el seu reconeixement internacional. L’any 1991 va fundar el seu propi estudi amb el que ha dut a terme obres com ara la nova Escola Massana, el CaixaForum de Saragossa o les torres d’oficines Cube I i II a Guadalajara (Mèxic) i que l’han fet mereixedora de premis com ara el Richard J. Neutra Medal (2016), el Berkeley-Rupp Prize (2016). Ha rebut també reconeixements com la Creu de Sant Jordi (2015), el Premi Nacional d’Arquitectura o el Premi d’Arquitectura Espanyola del CSCAE (1995) entre d’altres. Carme Pinós compagina la seva activitat d’arquitecta amb la docència com a professora convidada a universitats d'arreu del món com École Nationale Supérieure d’Architecture Paris-Malaquais, Columbia University de Nova York o la Harvard University Graduate School of Design.

El Crematori
Call Now Button